Hvad er en powerbank?

Powerbanks er uundværlige når man er på ferie, forretningsrejse eller festival og det kan være umuligt og få adgang til en stikkontakt eller finde tid til at skulle sidde og vente på at telefonen bliver opladt. Her kan du få basale svar på hvad en powerbank egentlig er og hvad de kan bruges til.

En powerbank er et genopladeligt mobil batteri til din smartphone, iPad, tablet eller andre mobile enheder, som kan oplades via USB-stik. Powerbanks er udstyret med en eller flere USB-udgange og kan bruges til alle typer af iPhone og Android smartphones/tablets. Powerbanks fås i mange forskellige former og størrelser med varierende batterikapacitet.

De mindste powerbank rummer ca 2200 mah og har kapacitet til at oplade en smartphone fra ca 75% til 100%, afhængig af størrelsen på batteriet i din smartphone. Fx har en iPhone 6 et batteri med en kapacitet på 1800 mAh og kan dermed få en fuld opladning af en powerbank med en kapacitet på 2200 mAh. En Samsung Galaxy S5 har en batterikapacitet på 2800 mah og kan dermed kun blive opladt med ca 75% af den samme powerbank. Mindre powerbanks er typisk kun udstyret med én USB-udgang på 5 Watt, som kun kan bruges til at oplade smartphones og andre mindre mobile enheder. 

Mindre powerbanks er typisk udstyret med én 5-watts USB-udgang til opladning af fx smartphones og én micro-USB indgang til opladning af powerbanken.

Store powerbanks fås med en kapacitet på op til 30.000 og kan være udstyret med op til fire USB-udgange på op 20 Watt, som også kan bruges til at oplade tablets og laptops. 

 

 

Større og nyere powerbanks kan også udstyret med en USB-C udgang, som kan bruges til at oplade laptops.

Hvis du vil vide mere om powerbanks og hvordan de virker, kan du læse mere her: 

Otte ting, du skal vide om skal vide om powerbanks

Hvis du er på udkig efter en powerbank, som passer til dit behov, kan du læse mere her: 

Købsguide til powerbanks