Købsguide til powerbanks - Find den rigtige powerbank til dit behov

Powerbanks bliver stadigt mere populære og nødvendige i trit med at vores mobile enheder hele tiden bliver mere alsidige, intelligente og batterikrævende værktøjer i vores dagligdag. De fleste af os bruger i stigende grad vores smartphones og tablets til mere end bare opkald og SMS. Der udvikles hele tiden nye apps, der gør arbejdet nemmere og mere effektivt. Samtidigt foregår langt det meste af vores forbrug af sociale medier i dag via smartphones og tablets.

købsguide til powerbanks

Denne udvikling betyder at vi er konstant afhængige af at have strøm på vores mobile enheder. Derfor er powerbanks en genial opfindelse, fordi den forhindrer, at du løber for strøm i tide og utide. Men før du begiver dig ud i en powerbank-investering er der nogle vigtige ting, du bør overveje. I denne artikel, kan du blive klogere på de forskellige typer af powerbanks samt, hvad du skal være særlig opmærksom på, når du skal købe en powerbank, der passer til dit behov. 

Hvad er DIT behov?

De fleste af os ejer efterhåneden en powerbank. Men hos LogoPowerBank oplever vi ofte, at folk ringer og spørger om, hvordan den powerbank, de har købt eller fået i gave egentlig virker. Ofte fordi der ikke følger manualer med til de powerbanks, som sælges mange steder. Men vi oplever også at kunder har fået købt eller er blevet solgt en powerbank, som slet ikke modsvarer deres behov.

Lad os antage, at du har behov for en powerbank, der kan oplade større mobile enheder, såsom en iPad eller kamera. Det kræver en kraftig powerbank på minimum 8.000 mAh og en 2 Ampere udgang. Så hjælper det ikke noget at du er blevet solgt en lille powerbank på 2000 mAh, der er beregnet som nødoplader til smartphones og kun har en 1 Ampere udgang.

Inden du køber en powerbank er det derfor vigtigt at du nøje overvejer, hvad du skal bruge den til. Er behovet fx:
købsguide til powerbanks


1. En lille nødoplader på størrelse med en læbestift, som kan give din telefon en enkelt opladning, når du er på vej hjem fra arbejdet eller er en tur i byen. 

2. En kraftig powerbank, som vores Giga Charger, der udover at oplade alle dine mobile enheder er udstyret med en 220V udgang, som også kan give strøm til dine elektriske apparater, såsom fladskærms tv, hårtørrer og elektriske lamper. 

købsguide til powerbanks

Undersøg dine mobile enheder

Når du skal investere i den rigtige powerbank er det vigtigt, at du ved, hvor meget strøm dine mobile enheder har brug for. Langt de fleste smartphones kan nøjes med 5V1A, som er udtryk for den spænding en smartphone skal bruge for at kunne oplade. Hvis du er i tvivl om hvilken spænding din smartphone har brug for, kan du altid finde information om dette i brugsanvisningen eller bare google det. Stort alle powerbanks har en udgang til opladning af enheder, der kræver en spænding på 5V/1A. 

Vigtigt med den rigtige spænding

Større enheder såsom iPads, tablet PCer kan og ikke nøjes med 5V/1A, men kræver typisk en spænding på minimum 5V/2A. Hvis du også har behov for at din powerbank skal fungere med større enheder, er det derfor vigtigt, at du undersøger om den powerbank, du er interesseret i, både er udstyret med 5A/1A og 5V/2A udgang. Du skal også være opmærksom på at flere af de nye smartphones fra bl.a. Apple og Samsung, kræver 5V/2A. Og i nær fremtid bliver den høje spændning nok standarden for de fleste smartphones.   

Hvor meget kapacitet har du brug for?

Batteriers kapacitet opgives  i mAh (milli-Ampere-timer). Jo højere mAh batteriet i fx din smartphone har, jo længere tid kan du benytte den, inden den skal genoplades. Dermed har du mulighed for at sammenligne størrelsen på batteriet i din smartphone med den powerbank, du overvejer at købe.

købsguide til powerbanks


Samtidig er det værd at bemærke, at der er et energispild - pga modstand og varmetab - på op til 25%, når en powerbank fx skal oplade en smartphone. Derfor ska kapaciteten i powerbanken altså være 25% højere end den enhed, den skal oplade, hvis man vil opnå én fuld opladning. 

Hvis fx du har en iPhone 6 med et batteri på 1810 mAh, som du ønsker at give én fuld opladning, så skal powerbanken altså have 1810 mAh + 452 mAh (25% spildenergi) = 2262 mAh.

Du kan læse mere om hvilken powerbank, som passer til netop din smartphone eller tablet på vores Powerbank Guiden

Typer af powerbanks

Overordnet kan man dele powerbanks ind i fire kategorier:

 

1. Nødoplader

købsguide til powerbanksDenne type powerbanks er de mest almindelige og mest brugte powerbanks. Det typis en lille firkantet eller cylinderformet powerbank på størrelse med en læbestift. Kapaciteten ligger fra ca. 1200 til 3000 mAh og bruges typisk i situationer, hvor man har brug for en enkelt opladning til sin smartphone. Den er typisk udstyret med én 5V/1A udgang og kan derfor kun bruges til mindre enheder. 

2. Kompakte powerbanks

  Kompakte powerbanks er typisk designet til at have med på farten, når man har brug for flere ekstra opladninger til enheder såsom smartphones, iPads/tablet PCer, kameraer osv.. De er typisk udstyret med minimum to USB udgange (5V/1A + 5V/2A), så den kan bruges til opladning af mindre og større enheder og flere enheder samtidigt. Kapaciteten kan variere fra ca 6000 til 25000 mAh.  


  powerbank til laptop
  Vinsic Charger er et et eksempel på en af de nyere powerbanks i denne kategori. Vinsic Charger er udstyret med USB-C, så den også kan oplade nyere laptops, som benytter USB-C-porten til opladning. Samt hurtigopladning, så den kan opalde din smartphone fra 0-80% på 35 minutter.

   

  Du kan læse mere om Visnic Charger, USB-C og hurtigopladning her: Vinsic Charger

  3 . Utility Powerbanks

  Denne type powerbanks er de kraftigste på markedet og bruges typisk i situationer, hvor der er et stort behov for backupstrøm og høj spænding. Vores Giga Charger G-600 et et godt eksempl på en Utility Powerbank. Ud over at være en af de største mobile powerbanks på markedet med en kapacitet på 75.000 mAh fordelt på 2,8 kg er den nemlig også udstyret med en jumpstarter og 220V udgang.

  powerbank

  Omregnet til hverdagsbehov betyder det, at du fx kan se tv i 7 timer på et fladskærms-tv, oplade din smartphone 32 gange, iPad 12 gange eller PC 6 gange. Du kan også vælge at bruge en fuld opladning til 70 timers lys fra de to indbyggede LED-lamper (8W/10W) med lysdæmperfunktion eller jumpstarte din bil mere end 100 gange.  

  4. Solar powerbanks
  købsguide til powerbanks

  Solar powerbanks er udstyret med solceller, som oplades når den lægger i sollys. Dermed er du ikke afhænig af at være i nærheden af en stikkontakt, for at få opladet din powerbank.

  LogoPowerBank har netop lanceret Xtreme Charger, som er en powerbank på 8000 mAh, der stød og vandtæt.

  Samtidig er den udstyret med LED lys og ultraviolet lys (som fx kan bruges til at afsløre falske penge).

   

  Vil du vide mere om powerbanks?

  Hvis du har brug for mere teknisk viden om powerbanks kan du også læse vores Tekniske guide til powerbanks: 

  http://logopowerbank.dk/blogs/nyheder/94040195-teknisk-guide-til-power-banks

  Du kan læse mere om alle vores powerbanks her:

  http://logopowerbank.dk/collections/powerbanks-til-private-og-mindre-ordrer

  Hvis du har yderligere spørgsmål til vores powerbanks er du meget velkommen til at kontakte os på 70200106 / info@logopowerbank.dk  Skriv en kommentar